3. 9. 2020, 09:45 | Vir: STA

V celjski vrtčevski enoti Ringa raja okužba pri strokovni delavki, okužba tudi v Račah

Lili Pušnik/STA

V enoti Ringa raja celjskega vrtca Zarja so v sredo zabeležili okužbo z novim koronavirusom pri eni strokovni delavki. Po posvetu s pristojnimi Nacionalnega inštituta za javno zdravje so okužena delavka in še štiri sodelavke v 14-dnevni karanteni, prav tako 12 otrok, ki so bili v stiku z okuženo. Do okužbe zaposlenega je prišlo tudi v Račah.

Kot je danes povedala ravnateljica vrtca Zarja Mateja Kobal, so v sredo zvečer vse starše obvestili o okužbi, nekateri so se potem odločili obdržati otroke doma. Sicer vrtec danes dela povsem normalno, čez dan bodo razkužili prostore, v katerih se je zadrževala okužena delavka, v petek pa bodo razkužili celoten vrtec, je še dejala Kobalova.

V enoti Center celjskega vrtca Tončke Čečeve so okužbo z novim koronavirusom zabeležili že julija. Takrat so v karanteni pristale štiri strokovne delavke in 44 otrok.

Z okužbo v vrtcu so se soočili tudi v Račah, kjer so bili v torek obveščeni, da je bil na testu pozitiven eden od zaposlenih v kuhinji. Kot je povedal ravnatelj raške osnovne šole, pod katero sodi tudi tamkajšnji vrtec, so epidemiologi NIJZ takoj zatem pet zaposlenih, s katerimi je bil okuženi v tesnejšem stiku, preventivno napotili karanteno.

"Staršev o okužbi posebej nismo obveščali, ker so nam tako svetovali epidemiologi, da ne bi povzročili panike. Ker gre za majhen kraj, se seveda informacije hitro širijo, vendar zaradi tega danes nismo opazili, da bi bilo v vrtcu manj otrok. Vsi, ki so v karanteni, so trenutno zdravi in upam, da se bodo lahko kmalu vrnili na delo," je dejal Lašič. Ob tem je pojasnil, da je bil okuženi nazadnje v službi v petek, z otroki pa ni bil v stiku.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.