29. 11. 2020, 14:21 | Vir: STA

V Centru starejših Cerknica naraslo število okuženih, za zdaj so dobro organizirani

profimedia

V Centru starejših Cerknica, kjer so okužbo z novim koronavirusom potrdili sredi minulega tedna, je število okuženih naraslo. Po podatkih, ki jih je danes sporočil Regijski štab civilne zaščite za Notranjsko, so dosedanji, a še ne dokončni rezultati sobotnega testiranja pokazali, da je okuženih 27 stanovalcev in 12 zaposlenih.

Epidemiologi morajo analizirati še nekaj brisov, tako da bo končni rezultat znan popoldne, so na Facebook strani sporočili iz Regijskega štaba civilne zaščite za Notranjsko.

Na podlagi dosedanjih rezultatov so se v Cerknici odločili, da uredijo rdečo cono v sklopu doma, zaradi česar danes izvajajo organizacijske in logistične ukrepe. Regijski štab civilne zaščite ocenjuje, da so se v domu dobro organizirali.

V prihodnjih dneh v centru starejših načrtujejo vnovično množično testiranje, na podlagi rezultatov pa bosta vodstvo centra in stroka ponovno proučevala možnost ureditve rdeče cone zunaj doma.

Sicer pa regijski in občinski štabi na Notranjskem današnje dogajanje v regiji ocenjujejo kot zelo mirno. Pretoka prebivalstva med občinami in regijami skorajda ni, na javnih krajih je opaziti minimalno število ljudi, prebivalstvo očitno spoštuje ukrepe, za kar se vsem zahvaljujejo, so še zapisali pri Regijskem štabu civilne zaščite za Notranjsko.

Po podatkih s spletne strani Centra starejših Cerknica so okužbo z novim koronavirusom zaznali minulo sredo. Po obsežnem testiranju so okužbe potrdili pri eni zaposleni osebi in petih stanovalcih.

Zaposlenega so nemudoma izločili iz delovnega procesa, prav tako so bili sprejeti vsi potrebni ukrepi za preprečevanje širjenja okužb, je navedeno na spletni strani centra, v katerem imajo prostora za 157 stanovalcev.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.