17. 7. 2020, 12:55 | Vir: STA

V četrtek potrdili 19 primerov okužb, v Hrastniku še trije novi primeri

Anže Malovrh/STA

V četrtek so v Sloveniji potrdili 19 primerov okužbe z novim koronavirusom, testirali pa so 1012 vzorcev, je objavila vlada na Twitterju. Bolnišnično zdravljenje je zaradi nove koronavirusne bolezni v četrtek potrebovalo 19 bolnikov, en intenzivno zdravljenje. V četrtek so enega bolnika tudi odpustili v domačo nego, umrl ni noben.

Skupaj je v bilo Sloveniji doslej potrjenih 1916 okužb z novim koronavirusom, število umrlih bolnikov s covidom-19 ostaja pri 111.

Glede na podatke Sledilnika za covid-19 so šest primerov okužbe so v četrtek potrdili v občini Hrastnik, po dva v Šentjurju in Zagorju ob Savi, medtem ko so po ostalih občinah zabeležili en primer. V četrtek so potrdili okužbo pri dveh zaposlenih v domovih za starejše in tri med oskrbovanci doma. Trenutno je v državi aktivnih 267 primerov okužbe.

Vladni govornik za covid-19 Jelko Kacin je na današnji novinarski konferenci pojasnil, da gre večinoma za znane primere oz. za žarišča, ki jih epidemiologi že dlje časa podrobno spremljajo. Osebe, pri katerih so potrdili okužbo, so bile do zdaj že večinoma v izolaciji.

V Hrastniku še trije novi primeri

Hrastniku so danes zabeležili še tri nove primere okužbe z novim koronavirusom. Kot so sporočili iz občine, sta med okuženimi dva občana ter en stanovalec doma starejših. Trenutno imajo tako v tej občini, ki zadnji teden postaja eno od večjih žarišč v Sloveniji, 23 okuženih, od tega šest oskrbovancev in pet zaposlenih v domu starejših.

V Hrastniku sicer danes še niso prejeli vseh rezultatov testiranj, ki so jih pri njih opravili v četrtek, na občini pa vse znova prosijo, da upoštevajo ukrepe Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), saj bodo le tako lahko skupaj omejili rast števila okuženih.

Ob tem so zaradi upoštevanja varnostnih navodil in ukrepov preprečevanja širitve za začasno zaprtje blagajne odločili v tamkajšnjem komunalnem podjetju. Blagajna bo tako od ponedeljka zaprta, vstop v poslovne prostore pa bodo dovolili le izjemoma. Občani lahko poslovanje s komunalo začasno urejajo le telefonsko oziroma preko elektronske in klasične pošte.

Že v četrtek so iz Zasavskih lekarn Trbovlje sporočili, da bo njihova podružnica v Dolu pri Hrastniku zaradi povečanega števila okužb od tega tedna dalje do preklica zaprta, od 1. do 15. avgusta naprej sicer tudi zaradi že prej načrtovane prenove prostorov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord