15. 6. 2020, 10:54 | Vir: STA

V Črni gori prvi primer novega koronavirusa po 42 dneh

Profimedia
V Črni gori prvi primer novega koronavirusa po 42 dneh (foto: Profimedia)

V Črni gori so odkrili prvi primer okužbe z novim koronavirusom po 42 dneh. Po podatkih črnogorskega inštituta za javno zdravje gre za moškega, ki je bil pretekli teden v Bosni in Hercegovini. Po vrnitvi domov je šel v samoizolacijo, so sporočili po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA.

Črna gora je 2. junija razglasila konec epidemije covida-19, potem ko v 28 dneh pred tem niso zabeležili nobenega novega primera okužbe.

Pred tem so že 24. maja sporočili, da v državi ni več obolelih z boleznijo covid-19, s čimer je Črna gora postala prva država v Evropi brez virusa. Doslej so potrdili 324 okužb s koronavirusom in devet smrtnih žrtev novega koronavirusa.

V nedeljo se je v Podgorici in več drugih črnogorskih mestih po treh mesecih premora znova zbralo več sto pripadnikov srbske pravoslavne cerkve, ki so protestirali proti zakonu o svobodi veroizpovedi, v skladu s katerim naj bi srbski pravoslavni cerkvi odvzeli lastništvo nad okoli 700 verskimi objekti v državi.

Marsikje, vključno s Podgorico, so prekršili tudi prepoved zbiranja več kot 200 ljudi zaradi novega koronavirusa. Zaradi tega so duhovnika v mestu Danilovgrad na severu države aretirali, navaja APA.

Črna gora je sicer od danes tudi na slovenskem seznamu epidemiološko varnih držav, iz katerih je mogoče v Slovenijo vstopati brez omejitev.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.