21. 7. 2020, 14:11 | Vir: STA

V Domu starejših Hrastnik so v ponedeljek potrdili 11 novih primerov okužbe

Profimedia

V Domu starejših Hrastnik so v ponedeljek potrdili 11 novih primerov okužbe z novim koronavirusom. Trenutno število okuženih v domu je tako 18 oskrbovancev, kar je 10 več kot v nedeljo, število okuženih zaposlenih pa je poraslo za enega na sedem, so danes sporočili s hrastniške občine.

Zaradi razmer v domu se bodo danes na sestanku sestali župan Hrastnika Marko Funkl, direktor Doma starejših Hrastnik Drago Kopušar, predstavniki ministrstva za zdravje in ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter predstavniki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Na hrastniški občini pa vse znova prosijo, da upoštevajo ukrepe NIJZ, saj bodo le tako lahko skupaj omejili rast števila okuženih.

Za uporabnike občinskih storitev ni več mogoč dostop do zaprtih prostorov, kot so pisarne, avle, hodniki, stopnišča in drugi skupni objekti. Dostop je dovoljen zgolj po predhodni najavi in v nujnih primerih. Najaviti se je možno po telefonu na telefonski številki 03/56 54 360, pisno na naslov Občina Hrastnik, Pot Vitka Paviča 5, 1430 Hrastnik ali po elektronski pošti na naslov obcina.hrastnik@hrastnik.si.

Vse naročene stranke bodo napotili na čakanje pred stavbo in jih bodo v skladu s predhodnim telefonskim, elektronskim ali pisnim naročilom posamično vabili v prostore na način, da se zagotovi povečana varnost.

Vstop v knjižnico Antona Sovreta je zaradi trenutnih razmer od četrtka onemogočen, prav tako na voljo nista e-učilnica in čitalnica. Knjižnica bo še vedno odprta po poletnem urniku, vendar pa samo za vračilo in prevzem vnaprej naročenega gradiva, ki čaka na uporabnika.

Do nadaljnjega Mladinski center Hrastnik zapira vrata za vse obiskovalce. Vse aktivnosti in počitniške dejavnosti pa so odpovedane.

V Hrastniku se je sicer v minulih dneh mudila tudi zdravstvena inšpekcija, ki je preverjala stanje v gostinskih lokalih.

V Varstveno delovnem centru (VDC) Zagorje ob Savi so medtem dobili rezultate drugega brisa stanovalke, ki je zaradi stika z okuženo osebo na domači zabavi na prostem morala biti v karanteni. Ker je bil izvid brisa negativen, se je stanovalka že vrnila v enoto bivanja Podvelnerji, so sporočili iz zavoda. Ob tem so opomnili, da so za delo v sivi coni morali za 14 dni vpoklicati zaposlene na dopustih in pristojne ponovno pozvali k čimprejšnji rešitvi prostorske in kadrovske problematike sivih in rdečih con v socialnovarstvenih zavodih.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.