13. 9. 2020, 10:23 | Vir: STA

V Franciji naglo povečanje okužb v drugem valu epidemije

profimedia

V Franciji so v soboto zabeležili več kot 10.000 novih primerov koronavirusa, kar je najvišje dnevno število, odkar so v državi povečali število testiranj. V soboto so v državi skupno zabeležili tudi 17 smrti zaradi covida-19, je sporočila nacionalna agencija za javno zdravje.

Skupno so v soboto zvečer zabeležili 10.561 primerov. V petek so jih imeli 9406, navaja francoska tiskovna agencija AFP. Po dodatnih 17 smrtih pa so jih v Franciji od začetka pandemije zabeležili 30.910.

Francoski premier Jean Castex je v petek opozoril, da se epidemiološko stanje v državi občutno poslabšuje. Državljane je pozval, naj vzdržujejo medsebojno razdaljo, nosijo maske in skrbijo za higieno rok.

Še posebej je Castex zaskrbljen zaradi povečevanja števila hospitalizacij. V zadnjem tednu so namreč morali na intenzivno nego sprejeti 417 novih bolnikov. V soboto so jih sprejeli še 28, še navaja AFP.

Kljub temu pa francoska vlada ne namerava uvesti večjih ukrepov za omejevanje širjenja virusa. Francija je tudi prepolovila karantensko dobo s 14 na zgolj 7 dni.

"Uspeva nam, da živimo z virusom, ne da bi se nam bilo treba vrniti k zamislim o popolni ustavitvi javnega življenja," je dejal.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ