16. 3. 2020, 09:46 | Vir: STA

V Franciji se razmere poslabšujejo zelo hitro, sporočajo oblasti

profimedia

Razmere glede koronavirusa v Franciji so "zelo zaskrbljujoče" in se "poslabšujejo zelo hitro", so danes sporočile francoske oblasti. Tam so po zadnjih podatkih potrdili 5423 primerov okužb, umrlo je 127 ljudi.

"Število primerov se podvoji vsake tri dni," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedal vodja francoskega inštituta za javno zdravje Jerome Salomon. "Rad bi, da se naši državljani zavejo, da so nekateri bolniki na intenzivni negi in da jih je več sto," je poudaril.

"Resnično se bojimo, da bi lahko hitrost širjenja okužb preobremenila bolnišnice, čemur se želimo izogniti," je pojasnil Salomon. "Zato moramo storiti vse, da upočasnimo izbruh," je izpostavil. "Ostanite doma, tako preprosto je," je še pozval svoje sodržavljane.

Francoske oblasti so v nedeljo zvečer sporočile, da so potrdili 5423 primerov okužb, kar je 900 več kot v soboto. Do nedelje zvečer je umrlo 127 ljudi, to je 36 več kot v soboto. Več kot 400 ljudi je v resnem zdravstvenem stanju.

Francija je že konec tedna zaprla vse nenujne javne prostore. Od danes so zaprte tudi vse šole v Franciji, pouk pa poteka na daljavo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.