24. 2. 2020, 16:51 | Vir: STA

V Furlaniji-Julijski krajini niso zaznali nobene okužbe s koronavirusom

profimedia

Število smrtnih žrtev novega koronavirusa v Italiji se je povzpelo na šest, potem ko je danes v bolnišnici v Brescii umrla bolnica z rakom iz kraja Crema, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Novi koronavirus je v Italiji tako samo danes zahteval tri smrtne žrtve. Najprej je umrl 84-letnik, ki se je zdravil v bolnišnici v Bergamu v Lombardiji. Kasneje je vodja italijanske civilne zaščite Angelo Borrelli sporočil, da je peta žrtev 88-letni moški iz kraja Caselle Landi v Lombardiji. Zatem pa je v Brescii umrla bolnica z rakom, ki so jo v bolnišnico prepeljali v nedeljo. Vse tri današnje in skupno pet od šestih žrtev so iz Lombardije, ki je žarišče novega koronavirusa v Italiji.

Narašča tudi število okuženih, po najnovejših podatkih jih je 219, vključno s smrtnimi žrtvami. Največ okužb, 167, so zabeležili v Lombardiji, sledita deželi Benečija s 27 primeri ter Emilija - Romanja z 18 okuženimi. O štirih primerih okužb poročajo iz dežele Piemont, v Laciju so zabeležili tri, je še povedal Borelli.

V vseh deželah na severu Italije z izjemo Doline Aoste zaradi novega koronavirusa veljajo izredni ukrepi. Tako bodo do nedelje zaprti vrtci, šole, univerze ter muzeji in kulturne ustanove. Odpovedane so kulturne in športne prireditve, pa tudi verski obredi in pogrebi. Te ukrepe so uvedli tudi v Furlaniji - Julijski krajini (FJK), čeprav okužb še niso zabeležili.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.