22. 2. 2020, 20:11 | Vir: STA

V Furlaniji-Julijski krajini razglasili izredne razmere

profimedia

Zaradi koronavirusa so v italijanski deželi Furlaniji-Julijski krajini, ki meji na Slovenijo, popoldne razglasili izredne razmere. Ukrep bo veljal do 31. julija, je medijem pojasnil podpredsednik dežele Riccardo Riccardi. Tako so se odločili zaradi bližine Benečije, da bi lahko pravočasno sprejeli vse preventivne ukrepe, poroča televizija Telefriuli.

Za to so se odločili, potem ko so v Benečiji potrdili 12 okužb, v Lombardiji pa 39. Z območja so tudi poročali o prvih dveh smrtnih primerih zaradi covid-19 med Evropejci. Umrla sta 78-letni Italijan v Padovi in 70-letna Italijanka v kraju Codogno, za katero sicer še ni povsem jasno, ali je bil vzrok smrti virus ali katera druga bolezen.

V desetih mestih na območju so zaradi zajezitve širjenja virusa oblasti v petek odredile zaprtje šol, lokalov in drugih javnih prostorov, odpovedale so tudi vse športne prireditve.

Glede na podatke iz petkovega biltena Svetovne zdravstvene organizacije je Italija tako postala država z največ primeri koronavirusa v Evropi. V Veliki Britaniji so potrdili tri, v Nemčiji 16, v Franciji, kjer je za posledicami covid-19 umrl kitajski državljan, pa 12.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.