23. 4. 2020, 11:54 | Vir: STA

V požaru poškodovano koalo že odpustili iz avstralske bolnišnice

Profimedia

V Avstraliji so iz bolnišnice odpustili prvo koalo, ki so jo sprejeli zaradi poškodb v požarih. Kot so danes sporočile pristojne oblasti, so jo po popolnem in hitrem okrevanju po šestih mesecih znova izpustili v divjino, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Štiriletno samico Anwen so v bolnišnici za koale v kraju Port Macquarie sprejeli z močno opečenimi tacami. Poškodovana je bila v gozdnem požaru na območju jezera Innes na vzhodu Avstralije.

"Anwen je bila prva samica koale, ki smo jo sprejeli med požari. Izredno dobro je okrevala," je dejala vodja bolnišnice za koale Sue Ashton. Samička je zdaj po navedbah pristojnih aktivna in zadovoljna.

Anwen je sicer ena od 26 koal, ki so jih ta mesec izpustili v divjino. Njihovo naravno okolje se je po požarih začelo obnavljati precej hitreje, kot so pričakovali strokovnjaki, in sicer predvsem po zaslugi večje količine padavin na območju.

V bolnišnici v kraju Port Macquarie so zdravili 49 koal, ki so v požarih utrpele opekline.

V gozdnih požarih, ki so po Avstraliji pustošili od avgusta lani do marca, je na tej celini zgorelo rastje na več kot 12 milijonih hektarjev površin, poginila je več kot milijarda živali.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.