27. 7. 2020, 14:46 | Vir: STA

V Hongkongu bodo odslej obvezne zaščitne maske povsod in za vse!

profimedia

V Hongkongu bodo poslej v javnosti obvezne zaščitne maske za vse, prepovedano je zbiranje več kot dveh oseb na javnih površinah, restavracije bodo lahko od srede ponujale zgolj hrano za domov, so danes sporočile mestne oblasti ob predstavitvi doslej najstrožjih ukrepov družbenega distanciranja.

Prav tako so pristojni delodajalce pozvali, naj svojim zaposlenim omogočijo delo od doma.

Ukrepi naj bi pripomogli k zajezitvi novega vala okužb z novim koronavirusom v tej večmilijonski finančni svetovni metropoli, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prav tako so pristojni v mestu sporočili, da bo Kitajska pomagala pri gradnji poljske bolnišnice za naraščajoče število bolnikov s covidom-19. Opozorili so, da so epidemiološke razmere v Hongkongu zelo resne.

Hongkong je bil med prvimi, kamor se je novi koronavirus razširil s celinske, a je zahvaljujoč ukrepom, tudi nošenju zaščitnih mask uspel izbruh okužb uspešno zajeziti. V zadnjem mesecu pa spet beležijo porast lokalnih okužb. Od začetka julija so potrdili več kot tisoč novih okužb, kar je za 40 odstotkov več od vseh primerov, ki so jih potrdili, ko se je virus januarja letos prvič pojavil v mestu.

V mestu s približno 7,5 milijoni prebivalci so v zadnjih petih dneh potrdili več kot sto novih okužb na dan. Skupno so potrdili več kot 2700 okužb, zaradi covida-19 je umrlo 20 bolnikov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.