20. 7. 2020, 13:25 | Vir: STA

V Hrastniku se je število okuženih povečalo na 35, od tega jih je 14 v domu starejših

Profimedia

V Hrastniku je bilo v nedeljo z novim koronavirusom okuženih že 35 oseb, dve več kot v soboto. V tamkajšnjem domu starejših je okuženih 14 ljudi, od tega osem oskrbovancev in šest zaposlenih, je danes za STA povedal hrastniški župan Marko Funkl.

Funkl je opozoril tudi na dve večji težavi, s katerimi se sooča dom starejših.

Prva se nanaša na zagotavljanje rdeče cone, v kateri se lahko nahaja največ 10 oseb, druga pa na zagotavljanje ustreznega negovalnega kadra. Po njegovi oceni domu za oskrbo starejših primanjkuje od 10 do 15 ljudi, zato se boji, da bo med zaposlenimi prišlo do pregorelosti.

Na hrastniški občini pa vse znova prosijo, da upoštevajo ukrepe Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), saj bodo le tako lahko skupaj omejili rast števila okuženih.

Za uporabnike občinskih storitev ni več mogoč dostop do zaprtih prostorov, kot so pisarne, avle, hodniki, stopnišča in drugi skupni objekti. Dostop je dovoljen zgolj po predhodni najavi in v nujnih primerih. Najaviti se je možno po telefonu na telefonski številki 03/56 54 360, pisno na naslov Občina Hrastnik, Pot Vitka Paviča 5, 1430 Hrastnik ali po elektronski pošti na naslov obcina.hrastnik@hrastnik.si.

Vse naročene stranke bodo napotili na čakanje pred stavbo in jih bodo v skladu s predhodnim telefonskim, elektronskim ali pisnim naročilom posamično vabili v prostore na način, da se zagotovi povečana varnost.

Vstop v knjižnico Antona Sovreta je zaradi trenutnih razmer od četrtka onemogočen, prav tako na voljo nista e-učilnica in čitalnica. Knjižnica bo še vedno odprta po poletnem urniku, vendar pa samo za vračilo in prevzem že vnaprej naročenega gradiva, ki čaka na uporabnika.

Do nadaljnjega Mladinski center Hrastnik zapira vrata za vse obiskovalce. Vse aktivnosti in počitniške dejavnosti pa so odpovedane.

V Hrastniku se je sicer v minulih dneh mudila tudi zdravstvena inšpekcija, ki je preverjala stanje v gostinskih lokalih.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.