24. 2. 2021, 18:11 | Vir: STA

V hrvaškem Kninu danes rekordnih več kot 25 stopinj Celzija

Profimedia

V Kninu v zaledju Dalmacije so danes ob 14. uri izmerili 25,2 stopinje Celzija, kar je najvišja temperatura zraka za februar, ki so jo doslej izmerili na Hrvaškem, je sporočil državni hidrometeorološki zavod. Dosedanji rekord je bil iz leta 2008, ko so v kraju Gradište pri Županji na vzhodu države februarja izmerili 24,7 stopinje Celzija.

Na Hrvaškem v zadnjih dneh beležijo nenavadno visoke temperature zraka za februar, današnja temperatura 25,2 stopinje Celzija v Kninu pa je najvišja temperatura doslej.

Tudi na Reki so danes že ob 12. uri izmerili 24,9 stopinje Celzija in s tem porušili dosedanji rekord iz leta 2008. Poleg Reke so več kot 24 stopinj Celzija izmerili tudi na otoku Krk, več kot 23 stopinj pa je bilo v Pazinu v hrvaški Istri, Senju na Kvarnerju in Sinju v zaledju Splita.

V več mestih ob hrvaški obali so danes izmerili več kot 20 stopinj Celzija, pa tudi v celinskem delu države v kraju Bednja nedaleč od slovenskega mejnega prehoda Gruškovje, kažejo podatki hrvaškega hidrometeorološkega zavoda. Za četrtek so napovedali nadaljevanje sončnega vremena z najvišjimi dnevnimi temperaturami med 16 in 21 stopinj Celzija.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord