15. 4. 2021, 11:34 | Vir: STA

V Indiji v zadnjem dnevu rekordnih 200.000 novih okužb

profimedia
V Indiji v zadnjem dnevu rekordnih 200.000 novih okužb (foto: profimedia)

V Indiji so v zadnjem dnevu potrdili rekordnih 200.000 novih okužb z novim koronavirusom, umrlo je še 1.038 bolnikov s covidom-19, je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočilo indijsko ministrstvo za zdravje. Število novih okužb se je od začetka aprila več kot podvojilo, oblasti pa se spopadajo s pomanjkanjem cepiv in bolniških postelj.

Indija, kjer okužbe naraščajo zaradi množičnih verskih festivalov, političnih shodov in množic na priljubljenih tekmah kriketa, se sooča z močnim drugim valom epidemije, v kateri so ta mesec potrdili že skoraj dva milijona okužb, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Skupno so v Indiji doslej potrdili prek 14 milijonov okužb, kar jo za ZDA uvršča na drugo mesto med najbolj prizadetimi državami. Oblasti v nekaterih zveznih državah so zaradi naraščanja okužb uvedle omejitve. V državi Maharastra s finančno metropolo Mumbaj so zaprli vse nenujne trgovine, prepovedano je druženje več kot petih ljudi.

V Mumbaju in prestolnici New Delhi v bolnišnicah primanjkuje bolniških postelj, nekatere hotele bodo predelali v centre za zdravljenje covida. Po uradnih podatkih so v Mumbaju v zadnjem dnevu potrdili 59.000 novih okužb, v New Delhiju pa več kot 17.000.

Skupno so v tej državi z okoli 1,3 milijarde prebivalcev doslej potrdili več kot 173.000 smrti zaradi covida-19. Strokovnjaki sicer opozarjajo, da je dejansko število verjetno precej višje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.