9. 1. 2021, 19:15 | Vir: STA

V Indoneziji strmoglavilo letalo z 62 ljudmi na krovu

Profimedia

V Indoneziji so danes kmalu po vzletu z letališča v Džakarti izgubili stik s potniškim letalom, ki ga upravlja indonezijski nizkocenovni prevoznik Sriwijaya Air, je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočilo indonezijsko ministrstvo za promet.

Na letalu naj bi bilo 62 ljudi, od tega 56 potnikov, med njimi sedem otrok, in šest članov posadke, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa, ki navaja indonezijsko televizijo, naj bi očividec - domnevno nek lokalni ribič - povedal, da je videl, kako je letalo strmoglavilo v morje ob obali Džakarte.

Po podatkih spletne strani za spremljanje letov Flightradar24, ki jo navajata britanska BBC in Reuters, naj bi letalo približno štiri minute po vzletu v manj kot eni minuti izgubilo več kot 3000 metrov višine.

27 let staro letalo tipa boeing 737-500, ki ima sicer dovolj prostora za okoli 130 ljudi, je z letališča v Džakarti poletelo proti mestu Pontianak v pokrajini Zahodni Kalimantan na otoku Borneo, nato pa so z njim izgubili stik, je sporočila tiskovna predstavnica indonezijskega ministrstva za promet Adita Irawati.

Gre za let z oznako SJY182, ki ponavadi traja okoli 90 minut, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Zadnji stik so zabeležili ob 14.40 po lokalnem oziroma 8.40 po srednjeevropskem času. Iskalno-reševalna akcija po izgubi stika z letalom poteka, so še sporočili z ministrstva, prav tako preiskavo dogodka izvaja družba Sriwijaya Air.

Oktobra 2018 je v nesreči letala indonezijskega prevoznika Lion Air tipa boeing 737 max, ki je strmoglavilo v morje kakih 12 minut povzletu iz Džakarte, umrlo 189 ljudi. Zaradi te nesreče in nesreče letala istega tipa, ki je nekaj mesecev kasneje sledila v Etiopiji, je moral Boeing plačati kazni v višini 2,5 milijarde dolarjev. Letala 737 max po vsem svetu so po nesrečah prizemljili.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.