16. 8. 2020, 19:50 | Vir: STA

V Italiji bodo od ponedeljka zaprte tudi diskoteke in nočni klub na prostem

profimedia

V Italiji bodo zaradi naraščanja števila okužb z novim koronavirusom od ponedeljka zaprte diskoteke in nočni klubi na prostem, na javnih mestih pa bo od 18. do 6. ure obvezna uporaba zaščitnih mask. Odlok o tem je danes podpisal italijanski minister za zdravje Roberto Speranza, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Delovanje diskotek in nočnih klubov v zaprtih prostorih je bilo prepovedano že doslej, minister pa je prepoved razširil še na tiste na prostem. Ukrep bo veljal od ponedeljka do 7. septembra.

Italija je med evropskimi državami, ki jih je pandemija covida-19 najhuje prizadela, nekaj časa je bila celo v svetovnem vrhu po številu okuženih z novim koronavirusom in smrtih žrtvah. Z izredno strogimi ukrepi, tudi večmesečno karanteno za vso državo, so uspeli širjenje novega koronavirusa zajeziti. A v zadnjih dneh število novih okužb spet narašča in oblasti se bojijo drugega vala pandemije, zato ukrepe znova zaostrujejo.

Med drugim morajo vsi, ki v Italijo pridejo iz Hrvaške, Grčije, Malte in Španije, imeti potrdilo o negativnem testu na koronavirus, opravljenem v največ 72 urah pred vstopom v državo oz. opraviti testiranje v 48 urah po prihodu v Italijo, do testiranja pa morajo ostati v obvezni samoizolaciji.

V Italiji so doslej potrdili skoraj 245.000 okužb z novim koronavirusom, več kot 35.000 bolnikov je covidu-19 podleglo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.