26. 5. 2020, 10:28 | Vir: STA

V Južni Koreji prva obsodba zaradi kršenja pravil karantene

Profimedia

Sodišče v Južni Koreji je 27-letnega moškega obsodilo na štiri mesece zapora zaradi kršenja pravil karantene, uvedene zaradi izbruha novega koronavirusa. To je prva takšna obsodba v državi.

Južna Koreja je bila ob začetku izbruha koronavirusa poleg Kitajske ena najhuje prizadetih držav, vendar ga je z obsežnim testiranjem, sledenjem in zdravljenjem ukrotila. V državi se je življenje v glavnem vrnilo v ustaljene tirnice, južnokorejski učenci so se po več kot dveh mesecih vrnili v šole.

27-letni obsojeni moški je bil aretiran aprila, ker je dvakrat kršil pravila karantene. Najprej je odšel od doma, čeprav je bil v 14-dnevni samoizolaciji. Nato se je vselil v karantensko namestitev, od koder je znova odšel brez dovoljenja.

Z okrožnega sodišča v Uijeongbuju so sporočili, da je bil moški obsojen zaradi kršenja zakona o nadzoru in preprečevanju nalezljivih bolezni, zaradi česar mora za štiri mesece za zapahe. Tožilstvo je zahtevalo leto dni zapora.

V 52-milijonski državi so danes potrdili 19 novih primerov okužbe s koronavirusom, s čimer se je skupno število okužb povečalo na 11.225.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.