16. 1. 2018, 12:00 | Vir: STA

V Kaliforniji aretirali starša, ki sta imela svojih 13 otrok doma priklenjene z verigami

Kalifornija ima svoj Fritzl primer

profimedia
Ženska, ki bi ji težko rekli mati ...
Ženska, ki bi ji težko rekli mati ...
... in oče, ki to v resnici ni!
... in oče, ki to v resnici ni!

Kalifornijska policija je v nedeljo aretirala moškega in žensko, ki sta imela v svoji hiši zaprtih 13 svojih otrok, starih od dveh do 29 let. Policija je posredovala, ko je 17-letni hčerki uspelo pobegniti in je prijavila policiji, da so bratje in sestre priklenjeni z verigami, umazani in lačni.

Policija je med posredovanjem v kraju Perris vzhodno od Los Angelesa to tudi odkrila in aretirala 57-letnega Davida Turpina ter 49-letno Louise Anno Turpin. Sodišče je obema odmerilo po devet milijonov dolarjev varščine, kar zagotavlja, da do konca sodnega procesa ne bosta šla na prostost ali blizu otrok.

Po poročanju lokalnih medijev je 17-letnica, ki ji je uspelo pobegniti, bolj podobna desetletnemu otroku. Deluje podhranjeno in je zelo umazana. Policisti so bili zelo presenečeni, ko so izvedeli za pravo starost "otrok", saj so bile med njimi tudi odrasle osebe, nekateri pa so bili priklenjeni na postelje v hudem smradu.

David Turpin ima prijavljeno zasebno osnovno šolo od prvega do 12. razreda, samega sebe pa kot šolskega ravnatelja. Naslov šole, ki je bila uradno odprta marca 2011, je naslov njegove domače hiše, kjer so policisti odkrili ujetnike.

Družina Turpin na Facebooku!

O tem, kako zelo lahko videz vara (in kako malo lepe fotografije na družabnih omrežjih povedo o resničnem stanju znotraj štirih sten doma) pa je danes gotovo razmišljalo na tisoče ljudi, ki so na Facebooku iskali in tudi našli družino, katere grozljiva zgodba je danes obkrožila svet.

Profil Davida in Louise Anne Turpin je namreč videti takšen ...

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.