Ž.A. | 3. 3. 2022, 08:00

FOTO: V Kijevu odjeknili vsaj dve močni eksploziji (ukrajinska mesta so zopet preplavile glasne sirene)

Xinhua/STA

Ko je včeraj padel mrak, so se v večjih ukrajinskih mestih znova oglasile glasne sirene, ki so naznanile zračne napade.

Kijev tarča novih eksplozij

Iz Kijeva poročajo o novih, vsaj dveh velikih eksplozijah. Sirene so se oglasile v Kijevu, Mikolajevu, Lvivu, Žitomirju, Ivano-Frankivsku, Černigovu, regiji Volin, regiji Čerkas, regiji Kirovograd, regiji Poltava, regiji Hmelnicki, Zaporožju in Odesi. Po vsej državi je za prebivalci še ena nemirna noč, saj so jih sirene pregnale v zaklonišča. 

Grozoviti prizori iz Irpina

O neposrednem dogajanju iz Ukrajine, natančneje iz Lvova, poroča novinar Jure Tepina. Tepina pravi, da vzdušje postaja vse bolj napeto:

"Danes se je kar čutila neka sprememba, veliko več je bilo živčnosti s strani vojske in policije, neštetokrat so nas legitimirali danes, potegnili celo iz prometa, na daleč so nas videli, s puškami nas ustavili, zahtevali dokumente. Ustavila nas je tudi vojaška patrulja med samim alarmom, ko nismo odšli takoj v zaklonišče, so želeli preveriti kdo smo in kaj tam počnemo. Prve sirene so nas v zaklonišče napotile že zelo zgodaj zjutraj, potem dopoldne še nekajkrat in smo kar nekaj časa preživeli v kleteh Lvova. Medtem, ko smo snemali pogovor z ukrajinskim Slovencem, so v zgradbo za našim hrbtom prišli policisti ali vojaki v civilnih oblačilih in iz nje izvlekli človeka, ki so ga vklenili in zelo hitro odpeljali. Kasneje se je razvedelo, da naj bi šlo za domnevnega ruskega diverzanta oziroma saboterja, in prav njih se najbolj bojijo tukaj v Lvovu. Nekaj informacij je, da naj bi ti - imenujejo jih ruski teroristi - skrivali orožje v ruskih pravoslavnih cerkvah. Sicer pa smo dobili tudi namig, da so tudi konvoji z orožjem, ki se z Zahoda peljejo proti samemu Kijevu, lahko tarča ruskih raketnih napadov, zato je tudi nekoliko več nervoze tukaj," je dejal Tepina.

Povzeto po 24ur.com.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ