27. 12. 2018, 14:41 | Vir: STA

V Kranju je zaradi pirotehnike pes skočil pod avto in poginil

profimedia

Kranjski policisti so v torek popoldan obravnavali prometno nesrečo, v kateri je osebni avtomobil povozil psa, ki je domnevno s skokom preko ograje zaradi pokanja pirotehnike pobegnil z dvorišča. Pes je po trčenju z osebnim avtomobilom poginil, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Kot so še navedli, so pred tem dogodkom v torek na Facebook strani Policijske uprave Kranj objavili kratko anketo, v kateri so uporabnike vprašali, kaj menijo, kako živali doživijo pok petarde oziroma pirotehnike.

V enem dnevu je na vprašanje odgovorilo 471 uporabnikov. 460 ozaveščenih uporabnikov oz. 98 odstotkov se zaveda vpliva pokanja na živali, ki občutijo paniko, strah in želijo pobegniti. 11 uporabnikov oz. dva odstotka pa je bilo takih, ki so v šali ali zares menili, da pok na živali nima vpliva, so sporočili s PU Kranj.

Na policiji so zato ponovno opozorili, da pri uporabi pirotehnike izberite kraj, kjer ne boste motili drugih, če tak kraj sploh obstaja. "Ne plaši živali, ne meči med ljudi, ne povzročaj škode, bodi uvideven, obdrži vse prste. Odpovej se pirotehniki," so pozvali.

Morda vas bo zanimalu tudi, da je v teh dneh stekla naslednja akcija:

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord