10. 9. 2020, 08:35 | Vir: STA

V Ljubljani se bodo na festivalu LUPA predstavljale nevladne organizacije

Daniel Novakovič/STA

Sto raznolikih nevladnih organizacij se bo danes kljub zahtevnim epidemiološkim razmeram predstavilo na 19. Festivalu nevladnih organizacij LUPA. Obiskovalci festivala bodo lahko na stojnicah na Bregu v Ljubljani med 10. in 18. uro našli odgovore na različna vprašanja, organizatorji pa so predstavili tudi spremljevalni program.

Kot je zapisano na spletni strani Centra za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij, vedno obstaja nevladna organizacija, na katero se lahko ljudje obrnejo, ne glede na to, v kakšni situaciji se znajdejo v življenju.

"Naj bo to želja po plesu, učenju jezikov, raziskovanju jam ali pa varen prostor pred nasiljem, pozorno uho v duševni stiski in rama podpore v bolezni. Združujejo nas tudi, ko moramo stopiti skupaj in povzdigniti glas za okolje, človekove pravice in demokracijo," je zapisano.

Poleg stojnic, na katerih se bodo predstavljale različne organizacije, so organizatorji pripravili tudi program na zunanjem prizorišču na Novem trgu. Organizacije se bodo tam predstavile z gibalnim in glasbenim programom, ozaveščevalnim kolesarjenjem ter predavanjem.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord