28. 5. 2021, 19:02 | Vir: STA

Začela se je terenska kampanja Nalezimo se dobrih navad - cepimo se

profimedia

V Ljubljani se je danes tudi na terenu začela informativna in ozaveščevalna kampanja Nalezimo se dobrih navad - cepimo se. Posamezniki bodo na stojnicah v mestu lahko dobili še dodatne informacije o prijavi na cepljenje, cepljenju in možnih neželenih učinkih, je pojasnila vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar.
 

Kampanja se bo po današnjem dnevu selila po vsej Sloveniji, sprva po večjih mestih, nato pa tudi po preostalih manjših krajih. Prostovoljci, študenti medicine, bodo na stojnicah ljudem na voljo za razjasnitev morebitnih dvomov, nudili pa bodo tudi tehnično pomoč pri prijavi na cepljenje proti covidu-19, saj se po besedah Logarjeve še vedno pojavljajo težave pri prenosu podatkov v nov sistema za prijavo na cepljenje. Prostovoljcem pa se bodo na stojnicah pridružili tudi predstavniki stroke, vlade ter posameznih lokalnih skupnosti.

Kot je ob tem izpostavil minister za zdravje Janez Poklukar, je cilj kampanje nagovoriti vsakega prebivalca v Sloveniji, ki se še ni odločil za cepljenje ali ima dvome in vprašanja.

"Z odločitvijo za cepljenje lahko kot družba dokažemo, da verjamemo v stroko, da je naš cilj medgeneracijska solidarnost in da bomo skupaj z majhnimi dejanji sočutja premagali to epidemijo," je še poudaril Poklukar.

Cepljenje je najbolj učinkovit način za zajezitev širjenja covida-19, kar pomeni, da lahko s tem dosežemo, da bomo ukrepe ob zadostni precepljenosti, postopoma sproščali, je še ponovno opomnila Logarjeva.

Glede na zadnje podatke je bilo s prvim odmerkom cepljenih 653.310 oseb, z vsemi odmerki 381.619.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol