30. 11. 2021, 10:17 | Vir: STA

V Ljubljani zagorelo v večjem skladišču v Šentvidu

Nebojša Tejić/STA

Ponoči je zagorelo na Plemljevi ulici v Vižmarjah v Ljubljani. Gašenje še vedno poteka, so pa gasilci preprečili širjenje požara. V zrak se še dviga močan temen dim. Na delu je več kot 150 gasilcev. Aktivirali so tudi državni ekološki laboratorij, ki je zaznal povečanje trdih delcev v zraku, drugih strupenih snovi pa zaenkrat niso izmerili.

V Gasilski brigadi Ljubljana so na Facebooku zapisali še, da so gasilci primarno preprečili širjenje požara na celoten objekt in na pisarniški del.

Požar se je s palet, naloženih ob objektu, razširil v notranjost objekta, v katerem ima skladišča več podjetij, tudi trgovsko podjetje z gumami, poroča Uprava za zaščito in reševanje. V stavbi po prvih podatkih policije ni bilo oseb.

Na območju posredujejo gasilci Gasilske brigade Ljubljana in več prostovoljnih gasilskih društev, gašenje še poteka. Policijska uprava v Ljubljani je sporočila, da so bili o požaru obveščeni nekaj po 4. uri, kraj so zavarovali in zbirajo obvestila.

Gre za požar večjega obsega, zaradi česar se je dim razširil na širše območje.

Vse okoliške stanovalce policija naproša, naj ostanejo v zaprtih stanovanjih in naj ne odpirajo oken. Vse tudi prosijo, da ne ovirajo dela intervencijskih služb in naj se po nepotrebnem ne zadržujejo v bližini požara.

Zaradi požara je prekinjen tudi železniški promet na relacijah Kranj-Ljubljana, Ljubljana-Beljak in Ljubljana-Medvode. Kot so pojasnili na Slovenskih železnicah, so zagotovili nadomestni avtobusni prevoz, na katerem pa ni mogoč prevoz oseb na električnih invalidskih vozičkih, prav tako ni mogoč prevoz koles in živali. Pri nadomestnih prevozih lahko prihaja do zamud, zato na Slovenskih železnicah potnike pozivajo, da to upoštevajo pri načrtovanju svojega potovanja, so še zapisali na spletni strani.

Zaradi odstranjevanja posledic požara je zaprta Kosmačeva ulica med Celovško in Tacensko cesto, na Tacenski in Miheličevi cesti pa je promet oviran. Na prometnoinformacijskem centru voznikom priporočajo Obvozno cesto.

Ko bodo na kraju vzpostavljeni ustrezni pogoji, bodo kriminalisti pričeli z ogledom in ugotavljanjem vzroka požara, so še sporočili.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.