1. 4. 2020, 12:07 | Vir: STA

V ljutomerskem domu starejših šest novih okužb

Marjan Maučec/STA

Število okuženih varovancev z boleznijo covid-19 v domu za starejše v Ljutomeru še vedno narašča. Od 30 stanovalcev, ki so jih testirali v torek, je bilo pozitivnih šest, tako da jih je skupno že 22. Med njimi je 20 stanovalcev in dve zaposleni.

Več o stanju in novih ukrepih bo znano po današnjem sestanku predstavnikov doma starejših, ljutomerske občine, civilne zaščite (CZ) in zdravstvenega doma.

Kar zadeva morebitno selitev zdravih varovancev iz doma v drugo zgradbo, mora stroka povedati, ali je to potrebno, je danes za STA povedal podžupan občine Ljutomer Niko Miholič.

"Našli smo dva ponudnika turističnih storitev, ki sta pripravljena sprejeti oskrbovance, a tudi o tem se morajo z njima dogovoriti predstavniki doma, saj je to njihova pristojnost," je dejal. Kot je dodal, je občina storila, kar je lahko, oziroma kar je bilo v njeni pristojnosti.

Že na torkovem kriznem sestanku zaradi izbruha bolezni so predstavniki občine, doma, CZ in zdravstvenega doma govorili o zunanjem izvajalcu za kuhanje malic in morebitni preselitvi zdravih oskrbovancev. Kot je povedal Miholič, je občina že našla ponudnika, ki je pripravljen kuhati malice za zunanje koristnike, ki so malice iz doma za starejše vozili domov, konkretno pa se morajo z njimi dogovoriti predstavniki doma.

Prvi dve okužbi pri stanovalcih doma sta bili potrjeni v petek, v nedeljo še štiri, v ponedeljek pa je število naraslo na 16.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ