3. 1. 2021, 07:33 | Vir: STA

V Londonu okuženi čakajo na posteljo v bolnišnici v reševalnih kombijih tudi do 24 ur

profimedia

Število novih potrjenih primerov okužbe z novim koronavirusom je danes v Veliki Britaniji znova doseglo rekordno vrednost. V zadnjih 24 urah so potrdili več kot 57.700 okužb, največ doslej. V povezavi s covidom-19 je umrlo še 445 ljudi.

Že peti dan zapored je število dnevno potrjenih primerov na Otoku preseglo 50.000. Število novih okužb na 100.000 prebivalcev v okviru sedmih dni glede na podatke izpred nekaj dni v državi znaša skoraj 400, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Številne izmed novih primerov pripisujejo okužbi z novim sevom koronavirusom, ki naj bi bil bistveno bolj nalezljiv in se širi zlasti v Londonu, pa tudi na jugovzhodu in vzhodu Anglije.

Bolnišnice v Londonu naj bi bile na mejah zmogljivosti. Ponekod naj bi bolnike nameščali kar na hodnikih ali pa morajo več ur čakati v reševalnih vozilih, dokler jim ne zagotovijo bolniške postelje.

Predsednik britanskega zdravniškega združenja Royal College of Physicians Andrew Goddard je danes bolnišnice po vsej državi pozval, naj se pripravijo na podobne razmere, kot trenutno vladajo v prestolnici.

"Ta nova različica je zagotovo bolj nalezljiva in se širi po vsej državi," je dejal za britanski BBC.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol