24. 6. 2017, 09:24 | Vir: STA

V Londonu zaradi požarne varnosti evakuirali štiri stolpnice

profimedia

Na severozahodu Londona so se odločili za evakuacijo petih stolpnic z več kot 700 stanovanji zaradi vprašanja pomanjkljive požarne varnosti, poroča britanski BBC. Stolpnice imajo namreč podobno fasadno oblogo, kot jo je imela stolpnica Grenfell, ki je zgorela kot bakla in v kateri je umrlo 79 ljudi.

Kot so sporočili predstavniki lokalnih oblasti, so stolpnice preventivno izpraznili, da bi izvedli nujna protipožarna dela. Za stanovalce so poskrbeli večinoma v hotelih.

Stolpnice Chalcots v Camdenu so bile v letih med 2006 in 2009 prenovljene podobno kot Grenfell Tower. Iz njih bodo zdaj odstranili zunanje fasadne obloge. Pomanjkljivosti so našli tudi pri izolaciji plinskih cevi, ki gredo v stanovanja in pri požarnih vratih.

Prenovo teh stolpnic je sicer izvedlo podjetje Rydon, ki je nadziralo tudi prenovo v stolpnici Grenfell v letih 2015 in 2016, navaja BBC.

Lokalne oblasti so se sicer sprva odločile za evakuacijo petih stolpnic na tem območju, a so se potem za eno odločili, da je prebivalcem ni treba zapustiti in da se lahko vrnejo, še navaja BBC. Ta stolpnica je manjša in ima "več drugačnih elementov zasnove", so pojasnili.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.