20. 1. 2021, 20:18 | Vir: STA

V Madridu v eksploziji uničena večnadstropna stavba

Profimedia

Silovito eksplozijo, ki je danes v središču Madridu zahtevala najmanj tri smrtne žrtve, je povzročilo uhajanje plina, je sporočil predstavnik španske vlade Jose Manuel Franco. Nesreča se je zgodila, medtem ko so delavci opravljali dela na kotlu za ogrevanje v stavbi, v kateri so bivali lokalni duhovniki.
 

Predstavnik španskega notranjega ministrstva v madridski regiji Franco je potrdil, da je prišlo do eksplozije plina v stavbi v četrti La Latina, v kateri so bivali in delovali lokalni duhovniki. Povedal je, da je eksplozija odjeknila, ko so delavci opravljali vzdrževalna dela na kotlu za ogrevanje v zgradbi, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po Francovih besedah so umrli najmanj trije ljudje, še enega pa pogrešajo, tako da bi lahko število smrtnih žrtev še naraslo. Po navedbah zdravstvenih oblasti je umrla 85-letna ženska, druga žrtev je moški, a še niso ugotovili njegove identitete. Tretja žrtev pa je še pod ruševinami, tako da njena identiteta prav tako še ni znana.

Poškodovanih je bilo 11 ljudi, od tega eden huje. Štiri so morali prepeljati v bolnišnico.

Šestnadstropna stavba je bila v eksploziji, ki je odjeknila okoli 15. ure, močno poškodovana. Poškodovanih pa je bilo tudi najmanj 15 avtomobilov, parkiranih na ulici.

Kljub veliki sili ob eksploziji v sosednjih domu za ostarele in šoli ni bil poškodovan nihče. Ravno danes so se sicer v Madridu znova odprle šole, ki so bile devet dni zaprte zaradi obilnega sneženja. Prebivalce bližnjih stav so sicer evakuirali.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.