4. 1. 2021, 09:34

V Merkurju zaradi vladnih ukrepov s krajšim odpiralnim časom trgovskih centrov in prevzemnih točk

profimedia

Iz Merkurja sporočajo, da so zaradi podaljšanja ukrepov omejenega poslovanja svojih trgovskih centrov po Sloveniji prilagodili in skrajšali odpiralni čas.

Na podlagi vladnega odloka, družba Merkur trgovina, d.o.o. že od 16.11.2020 naprej posluje prilagojeno. To pomeni, da so Merkurjevi trgovski centri trenutno zaprti za prodajo neposredno potrošnikom, kar ima velik vpliv na izpad prodaje, spletna trgovina in ostali kanali na daljavo pa ne morejo nadomestiti prodaje v fizičnih trgovinah.

»S podobnim vladnim ukrepom smo se soočili že spomladi ob prvem valu epidemije. Ob upoštevanju navedenega tako z dnem 4.1.2021 uvajamo skrajšanje odpiralnih časov trgovskih centrov Merkur, hkrati pa močno upamo, da se tehnične trgovine oz. trgovine za dom in vrt čimprej uvrstijo med nujne trgovine, kot je to v večini Evropskih držav in se tako omogoči njihovo čimprejšnje odprtje,« pojasnjuje Blaž Pesjak, generalni direktor Merkurja.

Ker se za potrošnike podaljšuje vladni ukrep zaprtja trgovin, so sicer za nakupe v Merkurju na voljo še naprej tudi preko spletne prodaje, telefonskega naročanja blaga in izdelkov in naročanja po elektronski pošti: (merkur.si, 080 88 01, info@merkur.si).

Potrošniki lahko za nakupljeno blago naročijo dostavo na dom ali ga prevzamejo na prevzemnih točkah v trgovskih centrih, in sicer od ponedeljka do petka do 18. ure (belo tehniko je možno prevzeti le do 16.ure), v soboto pa do 16. ure.

Prevzemi blaga so tako varni in ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov (obvezne maske, varnostna razdalja, razkuževanje) omogočeni na kar 19 prevzemnih točkah po Sloveniji, torej v večini trgovskih centrov Merkur, razen v trgovskih centrih tipa Mojstri.

»Kupce ob tem vabimo, da lahko pri svojih nakupih uporabljajo za prevzeme manjšega nakupljenega blaga tudi paketnike pred našimi nakupovalnimi centri, kjer je prevzem možen 24/7. Tako se izognejo čakanju za prevzem oziroma dostavo na dom,« še dodaja Blaž Pesjak.

Sicer pa v Merkurju tudi z novim letom ostajajo v trgovskih centrih nemoteno odprti za podjetja, samostojne podjetnike in male davčne zavezance, vendar prilagajajo tudi za te kupce odpiralni čas trgovskih centrov med delovnikom od ponedeljka do petka do 18h in do 16h v soboto (TC Mojstri do 15h). Opozarjajo še, da je za te kupce prevzem blaga v skladišču možen le do 16. ure.

V treh centrih potekajo inventure (Maribor Studenci, Naklo, Ptuj), zato so ti centri zaprti 4.1. 2021 in 5.1. 2021, Ptuj pa tudi 6.1.2021.

  • Več o skrajšanih odpiralnih časih in možnostih dostave ali prevzema na merkur.si

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord