7. 8. 2020, 14:53 | Vir: STA

V minulih 24 urah so naši južni sosedje potrdili 62 novih okužb

profimedia

Na Hrvaškem so v minulih 24 urah potrdili še 62 okužb z novim koronavirusom, doslej skupno 5466, je sporočil hrvaški štab civilne zaščite. Večino novih okužb so ugotovili v splitsko-dalmatinski županiji, kjer so od četrtka okužbo potrdili pri 20 ljudeh, je objavil tamkajšnji štab.

Štab civilne zaščite v splitsko-dalmatinski županiji je danes zahteval večji nadzor epidemiologov v nočnih klubih, ker je vse več novih okužb med mladimi, ki se tam zabavajo.

V treh slavonskih županijah so skupno potrdili 17 okužb. Na območju Zagreba so jih zabeležili osem, tudi pri dveh turistih - eden je bil iz ZDA, eden pa iz Savdske Arabije.

Ko gre za obalne županije, so trije novi primeri v zadrski županiji, ter po eden v istrski in primorsko-goranski županiji. Posamezne primere okužbe so potrdili v še nekaterih županijah, več županij pa je sporočilo, da od četrtka niso potrdili nobene nove okužbe.

Skupni podatki za celotno državo, ki jih objavlja nacionalni štab civilne zaščite vsak dan ob 14. uri, se sicer ne ujemajo vedno s podatki posameznih županijskih štabov zaradi različnega časa objave podatkov nekaterih štabov.

Nacionalni štab je danes še objavil, da imajo na Hrvaškem 553 aktivnih primerov okužbe. V samoizolaciji je 2052 ljudi.

Na bolnišničnem zdravljenju je 122 bolnikov, med njimi jih je sedem na ventilatorjih. Doslej je okrevalo 4758 ljudi, za covidom-19 pa jih je umrlo 155. Kot so dodali, so doslej opravili več kot 126.400 testov, od tega 1093 v zadnjih 24 urah.

Na Hrvaškem so od začetka avgusta potrdili 348 novih okužb. O najvišjem dnevnem številu novih okužb so ta mesec poročali 1. avgusta, ko so potrdili 86 primerov, o najnižjem pa v torek, ko so ugotovili 24 novih primerov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.