21. 8. 2020, 12:51

V Murski Soboti odprli prvo restavracijo McDonald's v Pomurju

McDonald's Slovenija

V sklopu nakupovalnega središča BTC City Murska Sobota so odprli prvo restavracijo McDonald's v Pomurju.

Nova restavracija v Pomurje prinaša 60 novih delovnih mest ‒ od tega 40 rednih zaposlitev. Otvoritev pa so z donacijo lokalni ustanovi že tradicionalno obeležili v duhu svojega mota: »Razmišljaj globalno, deluj lokalno.«

McDonald's Slovenija

Pred 26 leti je McDonald's odprl svojo prvo slovensko restavracijo. Otvoritev murskosoboške restavracije je bila sicer predvidena že za prvo polovico leta, vendar jo je epidemija koronavirusa še nekoliko prestavila.

Gostom so v novi restavraciji na voljo sodobno opremljen prostor, nove tehnologije naročanja, priprave in postrežbe hrane.

»Ponosni smo, da nam je McDonald's uspelo pripeljati v Pomurje kljub zapletom zaradi epidemije. Prav v negotovih časih je treba ekonomijo še dodatno spodbujati in prepričani smo, da bomo z novimi delovnimi mesti to tudi dosegli. Nova restavracija je opremljena po najsodobnejših standardih, ki so v skladu s svetovnimi merili verige, zato verjamemo, da so tudi Pomurci mnenja, da je bilo nanjo vredno počakati,« je povedal Srdjan Krumpak, direktor družbe Alpe Panon, ki v Sloveniji upravlja restavracije McDonald's.

Poleg prepoznavne ponudbe hrane, ki se prilagaja lokalnim okusom, restavracija v Murski Soboti ponuja nov, 450 kvadratnih metrov velik prostor in teraso, na kateri so tudi igrala za otroke. V restavraciji so obiskovalcem na voljo štirje kioski, kjer lahko gostje oddajo naročilo in opravijo plačilo, kar omogoča še hitrejšo postrežbo. Z McDonald'som v Pomurje prihajata tudi McCafé in McDrive. 

McDonald's Slovenija

Štiri tisoč evrov donacije lokalni bolnišnici

McDonald's želi z otvoritvijo vsake nove restavracije pozitivno vplivati tudi na lokalno okolje. Poleg tega, da zagotovi nova delovna mesta, v vsakem mestu opravi tudi dobrodelno donacijo.

V Murski Soboti so donacijo v višini šrititisoč evrov namenili Splošni bolnišnici Murska Sobota. Direktor bolnišnice dr. Bojan Korošec pravi, da peta največja bolnišnica v Sloveniji strokovno in kadrovsko raste še posebej zadnja leta, zato so vsake pomoči izredno veseli.

Vodstvo bolnišnice bo zbrana sredstva namenilo oddelku Covid v stari porodnišnici, ki jo te dni povečujejo in prenavljajo. 

McDonald's Slovenija

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord