7. 3. 2022, 15:54 | Vir: STA

V nedeljo spet protest konvoja tovornjakarjev (imamo PODROBNOSTI)

Profimedia

Okrog 1000 vozil je protestno krožilo po obvoznici okrog ameriške prestolnice Washington.

Brez pravega cilja ali določenih zahtev so se vozili okrog Washingtona in kopirali kandaski protest.

Kanadski tovornjakarji so uvodoma zahtevali konec ukrepov proti širjenju pandemije covida-19, kasneje pa odstop vlade. Na koncu so končali v zaporu in ostali brez svojih tovornjakov.

Protest naj bi ameriško prestolnico dosegel že pred dnevi, ko je imel svoj govor o položaju v državi predsednik Joe Biden, vendar je prišlo do zamud, veliko načrtovanih konvojev pa se ni niti sestavilo.

Ta, ki se je začel v nedeljo v Hagerstownu v Marylandu, se je z imenom Ljudski konvoj vzpostavil v Kaliforniji in na poti poleg tovornjakarjev pobral še vsa mogoča vozila od osebnih avtomobilov do avtodomov, ki jih vozijo nasprotniki sedanje vlade.

Protest proti ukrepom za preprečevanje širjenja koronavirusa je izzvenel v prazno, saj se z umirjanjem pandemije ukrepi odpravljajo, vendar pa je bila vožnja iz Kalifornije dolga in protest bo, pa četudi proti čemu drugemu. Na primer "socializmu" sedanje vlade in sedanji vladi nasploh.

Ljudski konvoj namerava krožiti po obvoznici Washingtona najmanj teden dni, potem pa bodo videli, kako in kaj naprej, če sploh. Ker gre večinoma za Trumpove privržence, ki so se že izvedli napad na zvezni kongres 6. januarja lani, jih razne policijske agencije za zdaj pozorno spremljajo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.