5. 7. 2017, 16:38 | Vir: STA

V Nemčiji otrok v vrtec prinesel bombo iz druge svetovne vojne

profimedia

V nemškem mestu Darmstadt je prišlo do preplaha, zaradi katerega so izpraznili otroški vrtec. Eden izmed otrok je namreč na sprehodu v bližnjem gozdu izkopal bombo iz druge svetovne vojne in nevarno najdbo prinesel v vrtec.

Šlo je za zažigalno bombo, ki jo je malček izkopal v bližnjem gozdu, in se z njo vrnil v vrtec. Ko je vzgojiteljica na polici opazila "nenavaden predmet", je nemudoma obvestila policijo in otroke odpeljala na igrišče, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na kraj dogodka so nemudoma prispeli bombni tehniki in nevarno najdbo odstranili. Pregledali so tudi bližnji gozd, a drugih ostankov iz druge svetovne vojne niso našli.

Policija opozarja, da je več kot 70 let po koncu druge svetovne vojne po vsej Nemčiji ostalo še precej neeksplodiranih bomb. Te so kot posledica intenzivnega zavezniškega bombardiranja nacistične Nemčije zakopane po gozdovih, poljih in celo zasebnih vrtovih.

Zato se večkrat zgodijo preplahi, kot je bil današnji. Največja tovrstna evakuacija je potekala decembra lani, ko so morali v mestu Augsburg evakuirati 54.000 ljudi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.