30. 10. 2020, 12:06 | Vir: STA

V Nemčiji z 18.681 primeri spet rekordno število okužb na dnevni ravni

profimedia

V Nemčiji so prvič od začetka pandemije potrdili več kot 18.000 okužb v enem dnevu. V zadnjem dnevu so namreč okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 18.681 ljudeh, je razvidno iz danes objavljenih podatkov inštituta Robert Koch (RKI). Inštitut je danes objavil tudi posodobljen seznam rizičnih območjih, na katerem je po novem celotna Slovenija.

V Nemčiji že zadnjih nekaj dni beležijo rekordno število na novo potrjenih okužb na dnevni ravni. Pred točno tednom dni jih je bilo še 11.242, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Od začetka pandemije se je v državi z novim koronavirusom okužilo 499.694 ljudi, umrlo je 10.349 ljudi, od tega 77 v zadnjem dnevu. Po oceni RKI je doslej ozdravelo okoli 345.700 ljudi.

Nemčija bo v ponedeljek uvedla strožje ukrepe za zajezitev virusa. Med drugim bodo morali svoja vrata zapreti bari, restavracije, kozmetični saloni in fitnesi. Šole in vrtci bodo predvidoma ostali odprti.

Nemška vlada je ob tem še posodobila seznam tveganih območij, za katera se potovanja odsvetujejo oziroma za katera ob vrnitvi v Nemčijo velja obvezna 14-dnevna karantena, ki jo je mogoče predčasno zaključiti z negativnim testom na novi koronavirus.

Glede na danes objavljen seznam na spletni strani RKI se je na njem znašla tudi celotna Slovenija, poleg nje pa veljajo za rizično območje po novem še celotna Hrvaška, Madžarska, Bolgarija in Ciper. Na seznamu sta tudi skoraj celotna Avstrija z izjemo nekih manjših območij ter Italija z izjemo Kalabrije. Vlada je na seznam dodala še več drugih regij v državah članicah EU.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.