27. 7. 2017, 13:40 | Vir: STA

V nesreči velike gugalnice v zabaviščnem parku v ZDA umrl 18-letnik!

profimedia

V zabaviščnem parku v mestu Columbus v ameriški zvezni državi Ohio je v sredo po lokalnem času zaradi okvare na eni od velikih gugalnic več ljudi vrglo iz nje. 18-letnik, ki ga je vrglo 15 metrov daleč, je pri tem umrl. Sedem drugih obiskovalcev je bilo poškodovanih, od teh jih je pet v kritičnem stanju, poročajo ameriški mediji.

Nesreča se je zgodila, ko se je ena vrsta sedišč odtrgala, ljudje pa so popadali iz nje, je za ameriško televizijo CNN povedala ena od očividk dogodka, kot poroča francoska tiskovna agencija AFP. Naprava je bila sicer v času nesreče pri tleh.

Guverner Ohia John Kasich je po nesreči na gugalnici Fire Ball odredil preiskavo dogodka in zaprtje vseh drugih igral. "Zelo sem žalosten zaradi te nesreče, izgube življenja in vseh poškodovanih, ki so se zabavali v parku Ohio State Fair," je ob tem zapisal.

Upravitelj parka je medtem sporočil, da bodo o rezultatih preiskave javnost obvestili kar najhitreje. "Naša srca so z družinami, ki jih je prizadela ta tragična nesreča," so zapisali.

Nesreča se je zgodila na prvi dan obratovanja parka, ki naj bi delal do 6. avgusta. Danes ob 9. uri po lokalnem času bodo znova zagnali tudi vse naprave, razen okvarjene gugalnice.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord