20. 2. 2020, 18:48 | Vir: STA

V New Yorku trikrat aretiran in trikrat izpuščen v enem dnevu

Xinhua/STA

Policisti v mestu Troy v ameriški zvezni državi New York so se v torek ostro pritožili nad sistemom, ki je dovolil norčevanje iz njihovega dela, saj so Scotta Nolana v ponedeljek trikrat aretirali za različna kazniva dejanja in sodišča so ga trikrat izpustila na prostost do sojenja.

Nolan je v ponedeljek zjutraj kradel v trgovini in bil izpuščen na prostost po prejemu datuma, kdaj se mora pojaviti na sodišču. Nekaj ur kasneje so ga aretirali zaradi nasilnega napada na osebo in zgodba se je ponovila. Proti večeru je nekoga spet udaril v glavo z opeko in po aretaciji so ga spet izpustili na prostost.

Policisti krivijo nov newyorški zakon o izpustih po plačilu varščine, čeprav Nolan v treh primerih ni plačal ničesar. Poleg tega je dobro znan policistom v Troyu, ker ima 50 strani dolgo kartoteko.

Nov zakon nalaga sodiščem, da osumljence za manjša kazniva dejanja pustijo na prostosti, dokler ne pride čas za odločanje o njihovih primerih. V mestu New York so na primer pred kratkim s tem razveselili 56-letnega Charlesa Barryja, ko je bil aretiran, ker je ukradel več sto dolarjev ljudem na podzemni železnici.

Barry je bil doslej aretiran že 139-krat in šestkrat po uveljavitvi novega zakona 1. januarja letos. Od tega datuma je bil tudi šestkrat izpuščen, med čakanjem na sodbo pa nadaljuje svojo kriminalno kariero.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ