23. 7. 2020, 09:53 | Vir: STA

V notranjosti Slovenije bo popoldan nastalo nekaj neviht

Profimedia
V notranjosti Slovenije bo popoldan nastalo nekaj neviht (foto: Profimedia)

Danes dopoldne se bo postopno zjasnilo. Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, v notranjosti Slovenije bo nastalo nekaj neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 28, na Primorskem do okoli 31 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale tudi v noč na soboto. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 17, na Primorskem do 19, najvišje dnevne od 22 do 29 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto dopoldne bo ponekod na vzhodu še občasno deževalo, na zahodu pa se bo že delno zjasnilo. Popoldne bo večinoma sončno. V nedeljo bo precej jasno, popoldne ali zvečer bodo na severu posamezne vročinske nevihte.

Vremenska slika: Vremenska fronta se zadržuje nad Alpami in severnim Balkanom. S šibkim vzhodnikom v spodnjih zračnih plasteh k nam priteka razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo dopoldne dokaj sončno, popoldne pa bo predvsem v hribovitem svetu spet nastalo nekaj krajevnih neviht. V petek bo v vseh sosednjih pokrajinah vreme nestanovitno. Pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe in nevihte, najprej v krajih severno od nas, sredi dneva in popoldne pa tudi drugod.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.