29. 9. 2017, 12:39 | Vir: STA

V paniki v gneči na mostu v Mumbaiju številni mrtvi

profimedia

Med jutranjo prometno konico v indijski metropoli Mumbai je v gneči na železniškem mostu prišlo do paničnega prerivanja, pri tem pa je umrlo najmanj 22 ljudi, številni so ranjeni, poročajo tuje tiskovne agencije.

Nesreča se je zgodila med jutranjo konico na mostu, ki povezuje postaji Lower Parel in Elphinstone.

Policija je sporočila, da je do prerivanja na stopnicah na mostu prišlo, ker ljudje zaradi monsunskega naliva niso želeli stopiti izpod nadstreška.

"Nekateri očividci so povedali, da so prerivanje sprožile govorice v množici, da se je most porušil ali da je ljudi stresla elektrika, drugi so povedali, da je neka ženska padla po stopnicah, zaradi česar je nastala panika v množici," je sporočil predstavnik Sunil Deshmukh. Po njegovih besedah je na ozkem mostu izbruhnil kaos, ljudje so skakali drug čez drugega in številni so bili poškodovani.

Predstavnik zdravstvenih oblasti Deepak Sawant je sporočil, da so v bolnišnice sprejeli 32 ljudi, med katerimi so številni hudo poškodovani, zato bi se število žrtev lahko povečalo.

Televizijski posnetki kažejo ljudi, kako poskušajo oživljati ponesrečene. Nekatere pa nosijo po stopnicah na cesto.

Lokalni vlaki so v 20-milijonskem Mumbaiju življenjska prometna žila. Nesreče na obremenjenem omrežju, ki vsak dan prepelje 7,5 milijona potnikov, pa so dokaj pogoste, navaja AFP.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.