4. 8. 2020, 19:16

V piščančjih nabodalcih PP Piknik Fit našli salmonelo, zato objavljen odpoklic

ZPS

Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru uradnega vzorčenja na prisotnost mikroorganizmov odvzela vzorec mesnega pripravka – sveža piščančja nabodala PP Piknik Fit. Rezultat analize je potrdil prisotnost bakterije Salmonella enterica subsp.Enterica, serotip Infantis.

Kot so objavili na spletni strani Zveze potrošnikov Slovenije, je temu živilu rok trajanja že potekel. V primeru, da imate to živilo zamrznjeno, ga ne zaužijte. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Podatki o živilu
Proizvajalec: Perutnina Ptuj d.d.
Ime: PP Piknik FIT NABODALCA
LOT: 1201863913
Opis pakiranja: predpakirano
Neto teža: 400 g
Rok uporabe: 29.7.2020

Salmoneloza je bolezen, ki jih povzročajo bakterije iz rodu salmonel. V svetu so salmoneloze najpogostejše s hrano povzročene črevesne okužbe. Bolezen največkrat izbruhne 6 do 72 ur po zaužitju živila onesnaženega s salmonelami. Simptomi so bolečine v trebuhu, slabost, bruhanje, driska (možna sluz ali kri v blatu), tudi povišana temperatura.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec