6. 5. 2020, 21:20 | Vir: STA

V ponedeljek bo ponovno stekel javni potniški promet

Anže Malovrh/STA

Javni potniški promet bo, potem ko ga je vlada s 16. marcem zaradi epidemije koronavirusa začasno prepovedala, v ponedeljek 11. maja ponovno stekel, so potrdili na infrastrukturnem ministrstvu. Ministrstvo se s ponudniki storitev še dogovarja o ukrepih, ki jih bodo morali slednji spoštovati. Javnosti jih bo ministrstvo predstavilo do konca tedna.
 

Vlada je odlok o začasni prepovedi in omejitvah javnega prevoza potnikov v Sloveniji zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije novega koronavirusa sprejela sredi marca. Občine so nato v odgovor obiskovalcem in prebivalcem mest ponudile brezplačno parkiranje na javnih površinah, s tem tednom pa je parkiranje v mestih spet plačljivo.

Vlada je v minulih dneh napovedovala, da bi javni potniški promet lahko sprostili 11. maja, danes so na pristojnem ministrstvu datum potrdili. So pa pojasnili, da se s prevozniki usklajujejo o varnostnih ukrepih, ki jih bodo morali izvajati. Podrobnosti je veliko, ministrstvo pa jih bo predstavilo do konca tedna.

Na ponovno sprostitev potniškega prometa se že pripravljajo tudi na Slovenskih železnicah (SŽ), kjer bodo ukrepe predstavili v petek.

Prevozniki so sicer ob pojavu koronavirusa v Sloveniji že izvajali nekatere omejitvene ukrepe, avtobusni prevozniki so denimo potnikom vstop dovoljevala le na zadnjih vratih.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.