14. 7. 2020, 10:51 | Vir: STA

V ponedeljek opravili 1218 testov in potrdili 10 primerov okužbe

profimedia

V ponedeljek so v Sloveniji opravili 1218 testiranj na novi koronavirus, potrdili so deset primerov okužbe. V bolnišnicah se še vedno zdravi 17 bolnikov s covidom-19, od tega en na oddelku za intenzivno terapijo. Tri osebe so v ponedeljek odpustili iz bolnišnice, ni pa na ta dan umrl noben bolnik s covidom-19.

Okužbo z novim koronavirusom so potrdili v devetih slovenskih občinah, od tega dve v Hrastniku ter po eno v Ljubljani, Metliki, Kranju, Trbovljah, Vipavi, Žalcu, Odrancih in Svetem Juriju ob Ščavnici.

Doslej so v Sloveniji sicer skupno potrdili 1859 okužb, število smrtnih žrtev ostaja pri 111.

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin pa je na Twitterju sporočil, da so zdravstveni inšpektorji v ponedeljek opravili nadzor izvajanja 922 karantenskih odločb, od tega 161 ponovno. Kot je pojasnil, 32 oseb, ki jim je bila odrejena karantena, ni bilo na naslovih, v petih primerih se je to zgodilo že drugič. V devetih primerih dostop ni bil možen, od tega v dveh primerih že drugič. V štirih primerih ljudje niso odprli vrat, od tega v enem ponovno. "Spoštovanje karantenskih odločb je nujno za zmanjšanje števila okužb," je ob tem še poudaril Kacin.

Iz Varstveno delovnega centra Zagorje ob Savi pa so sporočili, da so bili odvzeti brisi pri dveh stanovalkah in enemu zaposlenemu negativni. Ena stanovalka ostaja v karanteni do drugega negativnega brisa prihodnji ponedeljek. Prejšnji teden so namreč zanjo ugotovili, da je bila v stiku z osebo, ki je okužena z novim koronavirusom, in sicer na domači zabavi na prostem. Ob tem so pristojne opozorili, da v primeru potrjenih okužb stanovalcev v enotah varstveno delovnih centrov nimajo možnosti vzpostavljanja rdečih con, zato na podlagi dogovorjenih protokolov pričakujejo takojšnje sprejeme okuženih v bolnišnico.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.