28. 3. 2019, 15:27 | Vir: STA

V požaru v 19-nadstropni bangladeški stolpnici umrlo več ljudi

profimedia

V prestolnici Bangladeša je danes v 19-nadstropni poslovni zgradbi izbruhnil požar. Številni so poskakali iz stolpnice, pri čemer jih je šest umrlo, še ena oseba pa je podlegla opeklinam.

Po navedbah enega od ljudi, ki so delali v 19. nadstropju, je požar izbruhnil v restavraciji v 6. nadstropju.

Iz treh bolnišnic na območju mesta so sporočili, da je šest moških in žensk umrlo pri padcu iz stavbe, ali pa so jih v bolnišnice pripeljali z zelo hudimi poškodbami in so tam umrli. Še en človek je podlegel hudim opeklinam, ki jih je utrpel v požaru, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V bolnišnicah medtem zdravijo še najmanj 65 ljudi, ki so v požaru ali pri skoku iz stolpnice utrpeli poškodbe. Eden od zaposlenih v enem od podjetij v stolpnici, ki je uspešno zbežal pred požarom, je dejal, da so številni njegovi sodelavci še ujeti.

Več kot uro po tistem, ko je požar izbruhnil, je več ljudi v 13. in 14. nadstropju z oken klicalo na pomoč. Gasilci so na visokih lestvah razbijali okna, da bi vzpostavili poti za beg.

Gasilcem je sicer uspelo omejiti požar, da se ne širi več na sosednje zgradbe. "Ekipe so vstopile v zgradbo in pregledujejo nadstropja, ali so tam morda še kakšne žrtve. Zgradba ni imela opreme za gašenje," so pojasnili.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.