A. B. | 2. 4. 2022, 14:37 | Vir: STA

V Rim je prispelo POMEMBNO pismo. Se bo nanj odzval tudi papež Frančišek?

Profimedia

Ukrajinski voditelji so v Kijev povabili tudi papeža Franšička. Njegova uradna izjava vas bo pustila brez besed. 

85-letni papež Frančišek je danes na Malti pozval k celovitemu in skupnemu odzivu mednarodne skupnosti na vse hujše "migracijske izredne razmere", poroča STA.

Papež, ki se je po prihodu v Valletto najprej sešel s predsednikom Georgeom Vello in diplomatskim zborom, je obžaloval, da je "iz vzhodne Evrope, kjer najprej vzhaja luč, prišla tema vojne," kot je povedal in obsodil tudi rusko invazijo na Ukrajino:  "Neka močna oseba, na žalost zaprta v svojih anahronih pretenzijah in nacionalističnih interesih, (...) je sprožila konflikt," je dejal.

"Širjenje migracijskih izrednih razmer - pomislite na begunce iz mučeniške Ukrajine - zahteva širok in skupen odziv. Nekatere države ne morejo prevzeti celotnega problema, medtem ko so druge brezbrižne," je opozoril papež.

Se bo papež Frančišek zares odpravil v Ukrajino? 

Po poročanju STA je novinarjem, ki so ga spremljali na poti iz Rima proti Malti povedal, da se bo na povabilo ukrajinskih političnih in verskih voditeljev najverjetneje zares odzval in pripomnil: "Povabilo je na mizi." Drugih podrobnosti o morebitnem obisku ni razkril.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ