20. 11. 2018, 15:10 | Vir: STA

V Rimu mafiji zasegli osem luksuznih vil, županja pa: "Zabave je konec!"

profimedia
V Rimu mafiji zasegli osem luksuznih vil, županja pa: "Zabave je konec!" (foto: profimedia)

Italijanska policija je danes v Rimu zasegla osem luksuznih vil, ki so jih nezakonito zgradili pripadniki mafijske združbe Casamonica. Zgradbe bodo porušili do konca leta, je ob tem povedala rimska županja Virginia Raggi. Vile je moralo ob tem zapustiti med 35 in 40 ljudi, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Danes je zgodovinski dan za mesto Rim in za Rimljane," je povedala Raggijeva, ki si je ogledala policijsko operacijo, v kateri je sodelovalo okoli 600 policistov. "Končujemo leta nezakonitosti in pošiljamo močno sporočilo klanu Casamonica," je poudarila.

Nekatere od zaseženih vil so bile po besedah županje iz vrst vladajočega Gibanja pet zvezd zgrajene na arheoloških območjih. "Nekatere hiše so celo vključevale dele zgodovinskega akvadukta Felice," je dodala. Gre za mestni vodovod iz 16. stoletja.

Italijanski notranji minister in predsednik skrajno desne stranke Liga Matteo Salvini pa je napovedal, da se bo pridružil rušenju vil. "Zabave je konec," je povedal med ponedeljkovim obiskom na policijski postaji.

Mafijska združba Casamonica, ki jo že več desetletij povezujejo s kriminalom v jugovzhodnih predelih italijanske prestolnice, je dolgo delovala skrito pred javnostjo. Pozornost javnosti pa je vzbudila s pogrebom enega od mafijskih botrov, ko je helikopter na svojce spustil cvetove vrtnic.

Politika je tedaj napovedala boj proti združbi. Julija so tako v luksuznih vilah aretirali 33 njenih članov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.