3. 5. 2020, 18:22 | Vir: STA

V Rusiji število okuženih strmo narašča

profimedia

Število okužb z novim koronavirusom v Rusiji še naprej strmo narašča. Z 10.633 novimi primeri okužb v enem dnevu so v državi zabeležili nov rekordni porast števila okuženih, so v Moskvi danes sporočile oblasti. Skupno so potrdili že več kot 134.600 okužb, umrlo je 1280 ljudi.

Medtem ko nekatere evropske države razmišljajo o postopni odpravi omejitev, uvedenih za zajezitev širjenja novega koronavirusa, oblasti v prestolnici Moskvi, kjer je žarišče okužb v Rusiji, prebivalce pozivajo, naj kljub lepemu vremenu ostanejo doma, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Z naraščanjem števila okužb za več tisoč dnevno je Rusija postala evropska država z največ zabeleženimi okužbami, dodaja AFP. A kljub visokim številkam je vlada nakazala, da bi lahko od 12. maja postopno omilila omejevalne ukrepe, odvisno od regije.

Glede na zadnje objavljene podatke vlade so v zadnjih 24 urah zabeležili 10.633 okužb, skupno že 134.687. Ozdravelo je 16.600 ljudi.

Uradno število smrtnih žrtev v primerjavi z najbolj prizadetimi Italijo, Španijo in ZDA ostaja nizko. V zadnjih 24 urah je umrlo 58 ljudi, skupno pa 1280.

Če bo število okužb še naraščalo, nameravajo oblasti v bližini Moskve vzpostaviti začasne poljske bolnišnice, med drugim tudi na območju znanega razstaviščnega centra iz sovjetskih časov VDNKh.

Glede zdravstvenega stanja premierja Mihaila Mišustina, ki se je okužil z novim koronavirusom, pa je njegov tiskovni predstavnik Boris Beljakov sporočil, da se zdravi v bolnišnici. Je pod zdravniškim nadzorom ter se glede na razmere počuti dobro, poroča nemška tiskovna agencija sklicujoč se na rusko tiskovno agencijo Interfax.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord