30. 10. 2020, 12:41 | Vir: STA

V Škofji Loki se soočajo s hitrim širjenjem okužbe

profimedia

Škofjeloški župan Tine Radinja ocenjuje, da je epidemiološka slika v občini izjemno zaskrbljujoča, saj so v zadnjih sedmih dneh zabeležili kar 400 novih okužb. Kot je povedal na današnji novinarski konferenci, število okuženih je možno zmanjšati samo z doslednim spoštovanjem predpisanih ukrepov.

Radinja je pozval občane, da med prihajajočimi prazniki ostanejo doma in da ne obiskujejo pokopališča. Občane, ki so bili v stiku z okuženimi, pa je pozval, da se držijo navodil, ki so jih dobili od zdravstvenih delavcev.

Dejal je tudi, da so širjenje okužb v Centru slepih, slabovidnih in starejših v Škofje Loki uspeli zajeziti. Po besedah Radinje so vsem osebam, ki so v samoizolaciji ali karanteni zagotovili ustrezno pomoč, vse informacija glede covida-19 pa je možno najti na spletnih straneh občine. Odsvetuje pa druženje na javnih površinah.

Radinja je še izrazil prepričanje, da je z veliko mero sodelovanja in odrekanja možno krivuljo okužb v Škofje Loki, kjer je aktivno okuženih 586 občanov, obrniti navzdol.

Poveljnik škofjeloške civilne zaščite Nikolaj Kržišnik pa je dejal, da so med občane razdelili letake kot spodbudo k spoštovanju ukrepov, ki veljajo med epidemijo. Poudaril je, da v občini otroških igrišč niso zaprli, vendar je svetoval varno uporabo igral.

Predstavnica Zasebnega zdravstvenega zavoda RR v Škofji Loki Romana Pintar je povedala, da so skupaj s koncesionarji cele dneve na voljo občanom, vendar je občane pozvale k strpnosti, saj je zdravstveno osebje zelo obremenjeno. Ocenila je, da za zdaj pokrivajo vse zdravstvene potrebe v škofjeloški občini, nekaj zdravstvenih delavcev pa so napotili tudi v omenjeni center slepih.

Pintarjeva je tudi izpostavila, da se delo v covidnih ambulantah povečuje, zato je v naslednjih dneh možno pričakovati odpovedi že prej naročenih zdravniških pregledov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.