24. 7. 2020, 10:36 | Vir: STA

V Sloveniji 19 na novo okuženih, v bolnišnici 23 oseb

profimedia

V Sloveniji so v četrtek potrdili 19 primerov okužbe z novim koronavirusom, pri čemer so opravili 848 testiranj. V bolnišnici se zdravi 23 bolnikov s covidom-19, dva na oddelku za intenzivno terapijo. V četrtek so v domačo nego predali tri bolnike, noben s covidom-19 pa ni umrl, je vlada sporočila na Twitterju.

Skupaj so v Sloveniji doslej potrdili 2052 okužb z novim koronavirusom, število umrlih ostaja pri 115.

Glede na podatke Sledilnika za covid-19 je v državi trenutno 259 aktivno okuženih. Med novookuženimi je en zaposlen v zdravstvu in en v domovih za starejše, medtem ko novih okužb med oskrbovanci v domovih ni.

V celjski bolnišnici, kjer so v preteklih dneh potrdili okužbo pri enem od zaposlenih, nimajo novih potrjenih primerov med zaposlenimi. Prav tako ni novega primera v celjskem vrtcu Tončke Čečeve, kjer je okužena strokovna delavka.

Okužbo so potrdili v 13 občinah, največ v Ljubljani, kjer so bile potrjene štiri okužbe. V Hrastniku, kjer je trenutno največje žarišče okužbe, v četrtek niso zabeležili nobenega novega primera, so pa zato v sosednjih Trbovljah potrdili dve okužbi. Prvič so potrdili okužbo v občini Mirna Peč.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.