12. 7. 2020, 10:31 | Vir: STA

V Sloveniji so v soboto odvzeli 560 brisov in potrdili 14 okužb

profimedia

V soboto so v Sloveniji opravili 560 testiranj na okužbo z novim koronavirusom, potrdili so 14 novih okužb, je objavila vlada na Twitterju. V bolnišnicah se zaradi covida-19 zdravi 16 bolnikov, nihče od njih pa ni na oddelku za intenzivno terapijo. Smrtnih žrtev ni bilo, niti ni bil nihče od bolnikov s covidom-19 odpuščen iz bolnišnične obravnave.

Doslej so v Sloveniji sicer skupno potrdili 1841 okužb, število smrtnih žrtev ostaja pri 111.

Po podatkih Sledilnika covid-19 je trenutno v Sloveniji 261 aktivnih primerov okužbe. V soboto so po en nov primer zabeležili pri zaposlenem v domu za starejše občane in en pri oskrbovancu doma. Tri nove primere so v soboto odkrili pri otrocih, starih do štirih let.

Okužbo z novim koronavirusom so v soboto dokazali v desetih slovenskih občinah. V Murski Soboti in Kranju so potrdili po tri okužbe, medtem ko so po en primer na novo potrdili v občinah Ljubljana, Vipava, Ajdovščina, Puconci, Cerklje na Gorenjskem, Šentjernej, Radenci in Velika Polana. V slednjih dveh občinah so okužbo zabeležili prvič. Po najmanj eno okužbo so tako doslej potrdili že v 164 slovenskih občinah.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.