19. 7. 2020, 10:26 | Vir: STA

V soboto 480 testov, šest potrjenih okužb in ena smrt

profimedia

V soboto so ob 480 opravljenih testih potrdili šest novih okužb s covidom-19. Skupno je hospitaliziranih 18 oseb, od tega dne na intezivni negi, iz bolnišnice pa niso odpustili nobenega bolnika. Ena oseba je za novim koronavirusom umrla, je vlada sporočila prek twitterja.

Okužbe z novim koronavirusom so potrdili v petih občinah. Največ, dve, so našteli v Odrancih, po eno okužbo pa so zabeležili v občinah Kranj, Šenčur, Trbovlje in Velika Polana.

Po poročanju medijev je novo žarišče v Odrancih, kjer so okužbo odkrili pri petih zaposlenih v tamkajšnjem vrtcu. Po priporočilu Nacionalnega inštituta za javno zdravje bo vrtec do preklica zaprt. Starši bodo morali po poročanju TV Slovenija sami poskrbeti za malčke, v skrajnem primeru bi lahko organizirali varstvo v nekdanjem vrtcu. V vrtec je sicer vpisanih 87 otrok, v zadnjih dneh ga je obiskovalo 44. Vsi so v karanteni, prav tako 17 družinskih članov, ki so bili v tesnem stiku z okuženimi, in 10 zaposlenih v vrtcu, med njimi tudi ravnateljica, je poročala TV Slovenija.

Skupno število testiranj v Sloveniji do zdaj je tako doseglo 120.536, potrdili pa so 1946 okužb. Umrlo je 112 bolnikov s covidom-19.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.