16. 8. 2020, 10:49 | Vir: STA

V soboto odvzeli le 382 brisov, pozitiven izid pri 15

profimedia

V Sloveniji so v soboto opravili 382 testiranj na novi koronavirus in potrdili 15 okužb. Umrl ni noben bolnik s covidom-19. Hospitaliziranih je bilo 17 bolnikov, štirje bolniki so potrebovali intenzivno nego. Iz bolnišnice so v soboto odpustili enega bolnika, je vlada danes objavila na Twitterju.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je bilo v soboto v Sloveniji 236 aktivno okuženih oseb. Doslej je bilo v naši državi skupno potrjenih 2416 okužb, umrlo je 129 bolnikov s covidom-19.

Med okužbami, potrjenimi v soboto, je najmanj osem uvoženih, za nekatere še ne vedo za izvor okužbe, za preostale preiskava še poteka, je po poročanju Radia Slovenija povedal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. Kot je dejal, to kaže na to, da nočni lokalni na hrvaški obali, ki so glavni izvor uvoženih okužb, delujejo in da naši mladi kljub opozorilom in prošnjam pristojnih še naprej hodijo na te nočne zabave, ki so visoko rizične.

"V Sloveniji bomo počakali do torka, ko bomo videli rezultate ponedeljkovih testiranj. Če do takrat ne bo prišlo do spremembe režima, kar zadeva obratovanje nočnih lokalov in klubov na Hrvaškem, bomo morali na nek način omejiti vnos iz Hrvaške," je dejal Kacin. Kot še pravi Kacin, bo vlada predvidoma v četrtek zaostrila pogoje za prihod iz Hrvaške v Slovenijo. Na mizi je več scenarijev, tako Nacionalni inštitut za javno zdravje kot Kacin razmišljajo, da bi uvedli selektivni pristop po prihodu iz Hrvaške, je še poročal Radio Slovenija.

V soboto je bilo sicer po podatkih spletnega portala Sledilnik za covid-19 ponovno največ, to je sedem novih okužb potrjenih v občini Ljubljana, kjer je trenutno 63 aktivnih primerov okužbe. Po na novo potrjenih primerih sledi občina Tržič, kjer sta bili v soboto potrjeni dve novi okužbi, po eno novo okužbo pa so potrdili v občinah Celje, Šmarje pri Jelšah, Koper, Trbovlje, Vodice in Žiri.

Med okužbami, potrjenimi v soboto, je bilo največ, to je pet okužb potrjenih v starostni skupini od 15 do 24 let. Štiri okužbe so bile potrjene v starostni skupini od 45 do 54 let, tri v skupini od 35 do 44 let, dve v starostni skupini od 55 do 64 let in ena v starostni skupini od pet do 14 let, še kažejo podatki Sledilnika.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.