6. 8. 2020, 11:15 | Vir: STA

V sredo ena nova smrt in 15 pozitivnih, na Hrvaškem 28 okužb

Profimedia
V sredo ena nova smrt in 15 pozitivnih, na Hrvaškem 28 okužb (foto: Profimedia)

V sredo so v Sloveniji opravili 771 testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 15, je vlada sporočila prek Twitterja. Bolnišnično obravnavo potrebuje 24 bolnikov s covidom-19, od tega trije intenzivno nego. V sredo je umrl en bolnik s covidom-19, eno osebo pa so iz bolnišnice odpustili v domačo oskrbo.

Doslej so v Sloveniji potrdili 2223 okužb s koronavirusom, skupaj je umrlo 125 bolnikov s covidom-19.

Dom starejših Hrastnik

V Domu starejših Hrastnik so v sredo odvzeli trije brise, dva pri oskrbovancih in enega pri zaposleni. V domu je bil bris pozitiven pri eni od oskrbovank, ki so jo nato premestili v mariborski klinični center.

Bris druge stanovalke in zaposlene je bil negativen, ozdravel pa je še en oskrbovanec, so danes sporočili s hrastniške občine. Medtem pa so bili trije brisi, odvzeti izven doma, negativni. Od izbruha okužbe 10. julija letos so v domu okužbe potrdili pri 49 oskrbovancih in 11 zaposlenih.

Umrli so štirje oskrbovanci s covidom-19, do danes pa so ozdraveli trije oskrbovanci in dva zaposlena. Trenutno je v domu okuženih 42 stanovalcev in devet zaposlenih.

Hrvaška

Na Hrvaškem so od srede zabeležili še 28 okužb z novim koronavirusom, še ena oseba s covidom-19 pa je umrla, je sporočil hrvaški štab civilne zaščite. Večina na novo okuženih je v vukovarsko-sremski županiji, kjer so v preteklih 24 urah okužbo potrdili pri 24 ljudeh, je objavil tamkajšnji štab civilne zaščite.

Poleg 24 primerov v županiji na skrajnem vzhodu Hrvaške je bilo v preteklih 24 urah tudi 11 novih okužb na območju Zagreba. V istrski županiji so okužbo potrdili pri italijanskem državljanu, ki se bo napotil na zdravljenje domov. Prav tako so en nov primer zabeležili v zadrski županiji. Iz večine hrvaških županij danes niso poročali o novih primerih.

Skupni podatki za celotno državo, ki jih objavlja nacionalni štab civilne zaščite vsak dan ob 14. uri, se sicer ne ujemajo vedno s podatki posameznih županijskih štabov zaradi različnega časa objave podatkov nekaterih štabov.

Na Hrvaškem je danes 561 aktivnih okužb z novim koronavirusom. Na bolnišničnem zdravljenju je 110 ljudi, med njimi jih je sedem priključenih na ventilatorje, je še objavil nacionalni štab civilne zaščite v svojem rednem dnevnem epidemiološkem sporočilu za javnost.

Kot so dodali, so od 25. februarja, ko so na Hrvaškem zabeležili prvo okužbo z novim koronavirusom, potrdili skupno 5404 okužb. Medtem je okrevalo 4688 ljudi, zaradi covida-19 pa je umrlo 155 ljudi. Doslej so testirali nekaj več kot 125.300 ljudi, v minulih 24 urah 934.

Na Hrvaškem je bilo od začetka avgusta potrjenih 286 novih okužb. O najvišjem dnevnem številu novih okužb so ta mesec poročali 1. avgusta, ko so potrdili 86 primerov, o najnižjem pa v torek, ko so prijavili 24 novih primerov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.